Kaplıca Adresleri

Sulusaray Kaplıcaları

Sulusaray Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm içeriklere sitemiz üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Tokat, Sulusaray kaplıcalar bölgesinde, belediye iştirakleri ile oluşturulmuş tesisler bulunur. Tesisler kaplıcalar ile bütünlük içerisindedir. Tokat Termal ismi ile hizmet veren tesislerde konaklama imkanları, otel, apart ve devre mülk imkanları sunmaktadır. Tesisler bünyesinde, bayan, erkek termal havuzlar, Türk hamamı, çocuk park alanı, restoran, spor tesisleri yer almaktadır. Ayrıca şifa merkezleri tesisler dahilindedir. Ziyaretçiler bölgede özel teşebbüslere ait apart konaklama imkanlarında da faydalanır.

 

Sulusaray Kaplıcalarının Genel Özellikleri 

Sulusaray kaplıcaları termal suyu sodyum – bikarbonatlı , klorürlü ve florürlü , termal ve mineralli sudur. Aynı zamanda kaplıcaların şifalı suları birçok hastalık için de iyi gelmektedir. Tedavi için gelenlerin genelde Romatizma, Siyatik, cilt, kadın hastalıkları, bel ağrıları ve Egzema gibi hastalıklardan şikayetçi oldukları ve düzenli bir kaplıca tedavisinden sonra hemen hepsinin memnun olarak ayrıldıkları söylenebilir. Sulusaray Kaplıcalarının iyi geldiği bazı hastalıklar şunlardır: 

1- Kireçlenmelere bağlı eklem hastalıkları ( Osteoartroz )

2- Yumuşak doku romatizmaları ( Fibromiyalji sendromu , diğerkas ağrıları )

3- Boyun , sırt , bel ağrıları

4- Boyun ve bel fıtığı ağrıları

5- Siyatalji

6- Spor yaralanmalarından 3 – 4 hafta sonra kullanılır

7- Stres bozukluğu

8- Nörovegetatif Distoni (Stres bozukluğuna bağlı kaslarda ağrıve kasılma durumu )

9- Vücuttaki sinir sıkışmalarına bağlı uyuşmalar

 

Sulusaray Kaplıcalarının Konumu 

Sulusaray kaplıcalar bölgesine ulaşım, kara yolu ile sağlanmakta olup, Sulusaray-Kadışehri bağlantı yolu üzerinde bulunur. Tokat istikametinden gelecek ziyaretçiler, öncelikle Sulusaray ilçesine, daha sonra 3 kilometre mesafede bulunan, kaplıcalar bölgesine ulaşım sağlar. Sivas istikametinden gelecek ziyaretçiler, Yıldızeli- Tokat bağlantı yolunu kullanır.

 

 

 

Tokat Kaplıcaları hakkında bilgi için tıklayınız.

 

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Sulusaray Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu