Kaplıca Adresleri

Erzin Kaplıcaları

Erzin Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm içeriklere sitemiz üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Hatay/Erzin kaplıcaları hakkında değerli bilgiler sunacağız. Hatay İli sınırları içerisinde daha çok Suriye sınırına yakın olan tarafta bulunan Erzin ılıcası eski adı ile Yeşilkent ılıcası ilçe merkezine yaklaşık olarak 3 kilometre köyünde bulunmaktadır. Maden su kaynağı ise köyün kuzeyinde yaklaşık olarak 1 kilometre mesafede bulunmaktadır.

 

Erzin Kaplıcaları Genel Özellikleri

Ilıca bünyesinde bulunan bikarbonat ve magnezyum, kalsiyum ve sülfat suyun şifalı hale gelmesini sağlayarak vücut yüzeyinde gerekli yerlere etki yaparak şifalı hale gelmektedir. Erzin ılıcası yönünden mide ve bağırsak hastalıklarına önerilen bu suyun birleşiminde 5 gramın üzerinde birleşim bulunmaktadır. Sıcaklık 234 ….,PH değeri ise 6,7 olan Erzin içme suları karbonatlı, sülfatlı, magnezyumlu, kalsiyumlu, karbondiyoksitli, bromürlü birleşime sahiptir. İçme kürlerine elverişli olan bu sular, “8,9,13” numaralı hastalıklara olumlu etki yapar. Hatay İli sınırları içerisinde daha çok Suriye sınırına yakın olan tarafta bulunan Erzin ılıcası eski adı ile Yeşilkent ılıcası ilçe merkezine yaklaşık olarak 3 kilometre köyünde bulunmaktadır. Maden su kaynağı ise köyün kuzeyinde yaklaşık olarak 1 kilometre mesafede bulunmaktadır.

 

Erzin Kaplıcalarının Faydaları Nelerdir ? 

1- Romatizmal hastalıklar

2- Deri hastalıkları

3- Kan dolaşımı ve kalp hastalıkları

4- Solunum yolu hastalıkları

5- Kadın hastalıkları

6- İç salgı sistemi rahatsızlıkları

7- Sinir sisteminin uyarılması

8- Sindirim sistemi hastalıkları

9- Böbrek ve idrar yolları hastalıkları

10- Göz hastalıkları

11- Hastalık ve ameliyat sonrası rahatsızlıklar

12- Kemik ve kireçlenme rahatsızlıkları

13- Metabolizma bozuklukları

 

Erzin Kaplıcalarının Konumu 

Erzin Kaplıcaları, Dörtyol İlçesi Yeşilkent sınırları içerisinde, Dörtyol-Adana yoluna 11,5 km mesafededir. İçme kaynağının 1,5 km doğusunda ise Erzin Ilıcası yer alır.

 

Erzin Kaplıca Ücretleri Ne Kadar ?

Erzin kaplıca fiyatları bölge, seçim ve rezervasyon tarihi gibi nedenlerden dolayı değişiklik göstereceğinden en ideal fiyatları yararlanacağınız tesisten öğrenebilirsiniz. En verimli fiyatları takip etmek için ana sayfamızda bulunan reklam alanlarındaki firmaları tercih edebilirsiniz. 

 

 

 

 

Hatay Kaplıcaları hakkında bilgi için tıklayınız.

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Erzin Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz. 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu