Let’s travel together.

Trabzon Gezi Rehberi

0 131

Trabzon, Türkiye’deki en sevdiğim şehirlerden biri değil, ancak bölgeyi gezmek için iyi bir üs görevi görüyor. Çok az batılı turist bu yöne gitse de, Orta Doğu’dan gelen insanlar sık ​​sık görülüyor. 1990’larda, bavul turizmi ticaretinin merkezi bir merkezi olarak da büyük bir finansal başarı elde etti.

Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa’da sosyalizm çökmüştü. Seyahat kısıtlamalarının kaldırılması, Rusların ve diğer Doğu Avrupa vatandaşlarının evlerine daha ucuz mallar satmak için düzenli olarak Türkiye’ye seyahat etmelerine neden oldu. Tahminler, yılda 10 milyar USD gibi şaşırtıcı bir gelir elde ettiği yönünde.

Bu günlerde birçok Türk seyahat acentesi 4 günlük turlar satıyor. Asıl planım yalnız gitmekti, ama aynı zamanda daha doğuya ve iç kısımlara Kaçkar sıradağlarına gitmek istedim. Yalnız gitmek pahalıya geliyordu, bu yüzden bölgede 7 günlük bir tur için kaydoldum.

Yapmak için iyi bir hamleydi çünkü çok para biriktirdim. Yerel rehberim de tüm hayatını şehirde geçirmişti, bu yüzden internette olmayan birçok kültürel ve tarihi bilgiden faydalandım.

Trabzon Gezi Rehberi için Soru-Cevap

 

Trabzon nerede?

Trabzon, Türkiye’nin kuzeydoğu kıyı şeridinde, Gürcistan sınırına yakın. Ülkenin çay üretim başkenti olan Rize şehrine yakındır. Yerel nüfus, kentsel alanlar dahil kabaca 770.000’dir. Trabzonlu bazı kişiler kendilerini bu bölgede öne çıkan bir etnik grup olan Laz olarak tanımlıyor. Tarih boyunca Karadeniz kıyısındaki stratejik konumu, onu özellikle eski İpek Yolu üzerinde ünlü bir ticaret limanı haline getirdi.

Trabzon’un Neleri Meşhurdur?

Trabzon, ünlü Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın doğum yeri olduğu için genellikle padişahlar şehri olarak adlandırılır . Türkiye’de futbol takımı yaygın olarak tanınmakla birlikte, fındığıyla da ün kazanma iddiasındadır. İklim ve toprak koşulları kalitenin yüksek olmasını sağlar, bu nedenle her yıl; Türkler dünyaya binlerce ton ihracat yapıyor.

Doğal olarak, kıyı şeridine yakın olan Trabzon’un gelişen bir balıkçılık endüstrisi var ve bu, çoğu hamsi (hamsi) içeren yöresel yemeklere yansıyor. Trabzon’un hayran olduğum bir kültürel yönü de Horon dansı. Sadece Trabzon’a değil, Karadeniz bölgesine özgü olmasına rağmen, hızlı ve çevik üniformalı dansın muhteşem bir gösterisidir.

 

Hava nasıl?

Trabzon, Ege ve Akdeniz kıyılarının kış ve yaz iklimlerinden tamamen farklı, nemli, subtropikal bir iklime sahiptir. Haziran ayında ziyaret ettim ve gündüz sıcaklıkları hoş bir şekilde sıcakken, özellikle iç bölgelere seyahat ettiğimde geceleri aşırı derecede üşüyordum. Ortalama yaz sıcaklıkları 20 ila 25 santigrat derece arasındadır, kışın ise kar genellikle düşer.

Oraya nasıl gidilir

Havaalanı en kolay ve en hızlı yoldur. Trabzon havalimanının pisti denize sıfır ve karaya inerken denize indiğimizi düşünerek çok net hatırlıyorum. Bunun dışında iç hatlar terminali dış hatlara göre daha yoğun ve birçok yabancı uyruklu kişi İstanbul’dan aktarmalı uçuş gerçekleştiriyor.

Havaalanı transferleri için havaalanından şehre arabayla sadece 15 dakika uzaklıkta, bu yüzden taksiye bindim. Havaş’ın bir otobüs transfer hizmeti vermesine rağmen ve zaman çizelgesi burada . Aksi takdirde, ülke çapındaki otobüs ağı sisteminin Trabzon’a birçok seferi vardır, ancak İstanbul gibi yerlerden genellikle gecelik 13 saatlik bir yolculuktur.

Nerede Alışveriş Yapılır?

Trabzon Türkiye’nin en büyük 30. şehri , bu yüzden doğal olarak dükkanlar her şeyi satıyor. Trabzon Forum yine de en popüler alışveriş merkezidir. İçinde sinema ve çocuk eğlence merkezi bulunan yüzlerce marka her gün kapılarını açıyor.

Gayrimenkul ve Mülkiyet

Son iki yılda Trabzon’daki gayrimenkul, yabancı emlak alıcıları ve yatırımcıların ilgisini çekti. Bunlar çoğunlukla düşük fiyatlarla ilgilenen tarafları cezbeden yeni inşa edilmiş dairelerdir. En popüler mahallelerden biri, şehir merkezinin eteklerinde bulunan Yomra’dır. Bu bölge, şehir merkezine kolay erişim ile ağırlıklı olarak aralığın ortasındadır.

Trabzon Şehir Merkezinde Gezilecek Yerler

Trabzon şehir merkezindeki turistik yerleri keşfetmek için bir gün ayırın. Ben şahsen şirin kafeleri ve fotoğraf olanaklarıyla deniz kenarında dolaşarak geçirdiğim zamanı çok sevdim. Rehberim de beni 13. yüzyıla ait Trabzon’daki Ayasofya’ya götürdü.

 

İstanbul’daki aynı isimli binadan çok daha küçük olan iç freskleri ve antik mimarisi beni çok etkiledi. Müzeyi ziyaret ettiğim yıl içinde camiye çevrilmesi için başvuru yapıldı. Onaylandı, ancak yasal bir dava açıldı ve şimdilik müze statüsü olduğu gibi kaldı.

Üç katlı önemli bir 19. konak olan ve yöre halkının düğün fotoğrafları çektirdiği popüler bir mekan olan Atatürk Köşkü’nde, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne vasiyet ettiği kişisel eşyalar bulunuyor. Trabzon’un üçüncü en ünlü simgesi, 16. yüzyıldan kalma Gülbahar camii ve türbesidir. Trabzon’da da çok az kalıntı olmasına rağmen eski bir kale vardır.

Trabzon’dan Uzungöl’e

Trabzon gezi rehberi kitaplarının çoğu, sık ve sık ormanlarla çevrili büyük ve güzel bir göl olan Uzungöl’e bir gezi yapılmasını önerir. Trabzon’a 100 kilometre ve araçla 90 dakika uzaklıktadır. Trabzon’daki birçok tur acentesi orada günübirlik geziler satıyor, ama ben onun yerine Uzungöl’ün geleneksel el yapımı ahşap otellerinden birinde bir gece kaldım. Bu bize iç kesimleri, özellikle de Demirkapı platosunu keşfetmek için daha fazla zaman verdi .

 

Günübirlik Gezi: Maçka Mahallesi’ndeki Sümela Manastırı

Trabzon’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de şüphesiz 4. yüzyıldan kalma Rum Ortodoks Sümela Manastırı . Maçka semtinde bir uçurumun kenarında yer alan otel, Trabzon şehir merkezine sadece kısa bir sürüş mesafesindedir. Yürüyüş son derece yorucuydu ama kilisenin fresklerini, muhteşem manzarasını ve keşişlerin kullandığı sade odaları görmeye değerdi.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.